Shaw blij met speciale woorden Van Gaal, Blatter mijdt VS

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Shaw blij met speciale woorden Van Gaal, Blatter mijdt VS

'Weet je wat het is, mijn goals waren mooier dan die van Lionel Messi.'
• Door de dadendrang van Lionel Messi dreigt Diego Maradona zijn status als beste Argentijnse voetballer aller tijden te verliezen. De 54-jarige voormalige vedette weet echter toch met een argument op de proppen te komen om uit te leggen dat hij beter is dan zijn landgenoot. 'Messi kan wel meer goals maken, maar ik had meer flair. Ik had vanaf het begin al mijn eigen stijl. Op dat punt ben ik volgens mij beter dan Messi.'

• Juventus bereikte woensdagavond dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Real Madrid voor het eerst sinds 2003 de finale van de Champions League. De spelers werden dan ook als helden onthaald op het vliegveld, waarbij doelpuntenmaker Álvaro Morata natuurlijk op de meeste schouderklopjes kon rekenen.

'Ik ben in de zevende hemel vanwege het behalen van de titel. Hier hebben we het hele seizoen voor geknokt.'
In Nederland is hij eigenlijk een grote onbekende, maar in Engeland timmert Kenji Gorré stevig aan de weg. De zoon van oud-profvoetballer Dean Gorré is topscorer van Swansea City Onder-21. Mede dankzij twee doelpunten van Gorré kroonde dat team zich tot kampioen. 'Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Dit was een ongelofelijke ervaring. Hopelijk is een kans in het eerste elftal niet ver meer weg.' (website Swansea City)

• Queens Park Rangers-middenvelder Joey Barton zit nooit verlegen om een mening en dat betekent ook dat je soms op de blaren moet zitten. Zo noemde hij Neymar ooit de Justin Bieber van het voetbal: 'Geweldig op YouTube, maar in het echt stelt hij weinig voor.' Na de twee doelpunten van de Braziliaan tegen Bayern München moest hij echter op zijn uitspraken terugkomen.

• Dat de FBI bezig is met een onderzoek naar FIFA-voorzitter Sepp Blatter is al langer bekend. Uit een documentaire van ESPN blijkt nu echter dat de Zwitser vreest voor het speurwerk van de Amerikaanse geheime dienst naar vermeende corruptie bij de toewijzing van het WK 2018 aan Rusland en het WK 2022 aan Qatar. Blatter blijkt namelijk al vier jaar geen voet meer gezet te hebben in de Verenigde Staten, naar verluidt omdat hij bang zou zijn ondervraagd te gaan worden. Via een woordvoerder ontkent hij overigens bewust Amerika te mijden: 'Dat is totaal onwaar.'

'Dit Juventus lijkt op mijn Italië.'
Marcello Lippi ziet een grote parallel tussen het Juventus van nu en het Italië waar hij in 2006 als bondscoach wereldkampioen mee werd. 'Het is een team met karakter en zelfvertrouwen. Destijds werd ik in Berlijn met een vergelijkbaar team kampioen, ik hoop dat de uitkomst dit keer hetzelfde is.' (Tuttomercato)

• Liverpool heeft aangekondigd op 14 juni een benefietduel te gaan spelen met Real Madrid. Aan de wedstrijd tussen legendes van beide clubs ten behoeve van de Real Madrid-foundation doen namens Liverpool onder meer Luis García, Vladimir Smicer, Robbie Fowler, Michael Owen, Harry Kewell en Jamie Carragher mee. Bij Real Madrid komen onder anderen Roberto Carlos, Fernando Hierro, Claude Makelele en Emilio Butragueño opdraven.

'Dat Louis van Gaal  zijn vertrouwen in me uitspreekt, vind ik speciaal. Meer kan ik niet vragen.'
Manchester United-manager Louis van Gaal sprak deze week positief over de kwakkelende aankoop Luke Shaw. Die was daar verguld mee op de website van zijn club. 'Door alle blessures is het een zwaar seizoen geweest, maar het is fantastisch dat we volgend seizoen Champions League gaan spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.