Shakhtar-voorzitter: 'Afwezige spelers zullen lijden'

Reacties

Shakhtar Donetsk laat zich in dreigende taal uit over het zestal spelers dat afgelopen weekend weigerde terug te keren naar Oekraïne. Voorzitter Rinat Akhmetov laat niet met zich sollen, stelt hij in niet mis te verstane woorden.

Shakhtar-voorzitter: 'Afwezige spelers zullen lijden'

'Het klopt dat zes spelers weigerden terug te keren', aldus Akhmetov. 'Ik sluit niet uit dat een aantal vandaag of morgen alsnog arriveert. Spelers hebben contracten die ze moeten gehoorzamen. Als ze niet komen, zullen zij degenen zijn die lijden. Wij gaan deze spelers in elk geval niet in de uitverkoop doen.'

Shakhtar werkte zaterdag een oefenduel af met Olympique Lyon en nadien weigerden Alex Teixeira (foto), Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra en Ismaily in het vliegtuig naar Donetsk te stappen. Rondom de Oost-Oekraïense stad woedt al maanden een strijd tussen het leger en Russische separatisten. De spanning liep de afgelopen week nog hoger op als gevolg van de vliegramp waarbij 193 Nederlanders om het leven kwamen.

Veiligheid
'Hopelijk laten de spelers zich niet leiden door angst. Er is namelijk niets om bang voor te zijn. Wij kunnen de veiligheid van de spelers garanderen', vervolgt Akhmetov, die bevestigt dat Shakhtar zijn wedstrijden voorlopig niet in Donetsk mag spelen. Waarschijnlijk wijkt de Oekraïense topclub uit naar Charkov. 'Daarvoor wachten we op toestemming van de Oekraïense bond.'

Door de absentie van bovengenoemd zestal treedt Shakhtar dinsdag waarschijnlijk met een verzwakte ploeg aan tegen Dinamo Kiev, met als inzet de Oekraïense Super Cup. 'Misschien denkt iedereen dat het nu een makkie wordt voor Dinamo, maar onze spelers zullen alles geven. Bovendien zijn we van plan de selectie nog te versterken', besluit Akhmetov, die er eerder dit jaar van werd beschuldigd de separatisten in Oekraïne te financieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.