Shakhtar verwelkomt muitende Zuid-Amerikanen

Reacties

De selectie van Shakhtar Donetsk is weer compleet. Alle zes spelers die anderhalve week geleden weigerden af te reizen naar Oekraïne hebben zich weer bij de club aangesloten.

Shakhtar verwelkomt muitende Zuid-Amerikanen

Na een oefenduel met Olympique Lyon weigerden de Brazilianen Alex Teixeira, Dentinho, Douglas Costa, Fred, Ismaily en de Argentijn Facundo Ferreyra terug te keren naar Oost-Oekraïne, waar de separatisten van de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk de afgelopen maanden in hevige strijd verwikkeld zijn met het leger van Oekraïne.

Naar aanleiding van de vliegtuigramp met vlucht MH17, waarbij alle 298 inzittenden - waarvan 194 Nederlandse - om het leven kwamen, werd het nog onrustiger rondom Donetsk. Tot onvrede van het Shakhtar-bestuur besloten de zes Zuid-Amerikanen niet terug te keren, ook al worden de wedstrijden in het veilige Lviv afgewerkt.

Dinsdag laat Shakhtar weten dat het zestal weer is teruggekeerd. 'Dat is een mooi verjaardagscadeau voor Mircea Lucescu', aldus algemeen directeur Sergei Palkin. De Roemeen, al sinds 2004 trainer van de club uit Donetsk, viert zijn 69ste verjaardag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.