Shakhtar enige Europese club zonder puntenverlies

In Europa is alleen Shakhtar Donetsk nog zonder puntenverlies in competitieverband. Bayern München verloor zondag in eigen huis met 2-1 van Bayer Leverkusen en maandag speelde Olympiakos Piraeus met 2-2 gelijk tegen Aris Saloniki.

Shakhtar enige Europese club zonder puntenverlies

Shakhtar is dit seizoen bezig aan een imposante reeks, maar won vorig seizoen ook al de laatste negen competitiewedstrijden. Hierdoor zegevierde de zevenvoudig kampioen van Oekraïne al 22 Premyer Liga-duels op rij. Deze reeks werd ingezet op 10 maart van dit jaar tegen Illichivets Mariupol (3-0 winst).

In de periode 1987-88 zegevierde ook PSV 22 competitiewedstrijden op rij in de Eredivisie, waarmee de Eindhovenaren een nationaal record neerzetten.

Mede dankzij de de 3-2 nederlaag van achtervolger Dnjepr Dnjepropetrovsk afgelopen weekend tegen Zorya Lugansk staat Shakhtar stevig aan kop in de Premyer Liga. Inmiddels heeft de club uit Donetsk al twaalf punten voorsprong op de tegenstander van PSV in de Europa League.

Shakhtar, dat na de 2-1 overwinning op Chelsea ook in Groep E van de Champions League aan kop staat, heeft dit seizoen ook een opvallend goed doelsaldo. In de dertien wedstrijden maakte de ploeg van trainer Mircea Lucescu 39 doelpunten en kreeg het zes doelpunten tegen.

Bayern MünchenIn de Bundesliga kwam Bayern München zondag voor het eerst niet tot winst in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Ondanks de rentree van Arjen Robben, die na 59 minuten in het veld kwam voor Luiz Gustavo, verloor Der Rekordmeister thuis met 2-1.

Olympiakos PiraeusOok Olympiakos Piraeus is maandag na acht competitieduels tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. De Griekse landskampioen speelde met 2-2 gelijk tegen Aris Saloniki. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's