Shakhtar Donetsk wint beladen Oekraïense Super Cup

Reacties

Ondanks de dramatische gebeurtenissen in het land heeft Shakhtar Donetsk, door met 2-0 te winnen van Dinamo Kiev, de Oekraïense Super Cup gewonnen.

Shakhtar Donetsk wint beladen Oekraïense Super Cup

Vooraf was er een hoop te doen rondom dit duel. Een drietal spelers van Shakhtar Donetsk gaf geen gehoor aan de oproep van de club om zich te melden voor het duel. Alex Teixeira, Douglas Costa en Facundo Ferreyra zitten in het buitenland en weigeren terug te keren omdat zij de situatie in Oekraïne, en dan met name Donetsk, onveilig vinden.

Rondom en in de stad woedt al een maandenlang een burgeroorlog, terwijl de spanning nog hoger opliep door de vliegramp van afgelopen week, waarbij 193 Nederlanders omkwamen. Om die reden heeft premier Mark Rutte woensdag tot dag van nationale rouw in Nederland verklaard.

Drie andere Shakhtar-spelers (Fred, Dentinho en Ismaily) keerden wél op tijd terug, maar zaten niet bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd die werd gespeeld in Lviv (dat overigens op meer dan 1.200 kilometer van Donetsk ligt).

Het duel tussen Shakhtar en Dinamo Kiev, waar WK-ganger Jeremain Lens logischerwijs nog ontbrak, werd pas een kwartier voor tijd opengebroken. Oleksandr Gladkiy profiteerde optimaal van een fout van Dinamo-spelers Younès Belhanda en Aleksandar Dragovic door de eerste goal van de wedstrijd aan te tekenen: 1-0. In de slotfase maakte de Braziliaan Marlos er ook nog 2-0 van. Zij bezorgden trainer Mircea Lucescu (foto) in deze woelige tijden zo de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.