Shakhtar Donetsk verhuist naar Lviv

Reacties

Shakhtar Donetsk speelt al zijn thuiswedstrijden voorlopig in Lviv. Trainer Mircea Lucescu bevestigt de noodgedwongen verhuizing.

Shakhtar Donetsk verhuist naar Lviv

Vanwege de onveilige situatie in Donetsk kan Shakhtar niet langer in die regio spelen en trainen. 'Wanneer we weer in onze eigen Donbass Arena kunnen voetballen durf ik niet te zeggen', aldus Lucescu. 'Voorlopig spelen we onze thuiswedstrijden in de Arena Lviv. Daar hebben we van die stad toestemming voor gekregen.'

Lucescu is blij met de keuze voor de thuishaven van Karpaty Lviv, die een capaciteit heeft van ruim 28.000 plaatsen. 'Lviv is een prachtige stad', zegt hij. Trainen doen de spelers van Shakhtar de komende periode in de hoofdstad Kiev, waar de club voorlopig ook zal resideren.

Dinsdag won Shakhtar in Lviv al de Super Cup, door Dinamo Kiev met 2-0 te verslaan Alex Teixeira, Douglas Costa en Facundo Ferreyra weigerden afgelopen weekend terug te vliegen naar Oekraïne na een oefenduel met Olympique Lyon. Ismaily, Dentinho en Fred stapten in eerste instantie niet op het vliegtuig, maar gingen later alsnog overstag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.