Shakhtar Donetsk blijft imponeren, FC Twente haakt af

Waar FC Twente zaterdagavond een einde zag komen aan zijn ongeslagen reeks, blijft Shakhtar Donetsk in de Oekraïense competitie maar winnen. Ook Barcelona (Spanje) en Bayern München (Duitsland) zijn in de hoogste afdelingen in Europa nog zonder puntenverlies.

Shakhtar Donetsk blijft imponeren, FC Twente haakt af

FC Twente wist tot het afgelopen weekend al zijn competitieduels te winnen, maar de ploeg uit Enschede verloor zaterdag in Amsterdam de topper tegen Ajax met 1-0. Levski Sofia (Bulgarije) en Olympique Marseille (Franse Ligue 1) waren net als Twente zonder puntenverlies, maar zagen die reeks ook eindigen afgelopen weekend. Levski Sofia speelde met 1-1 gelijk tegen Lokomotiv Sofia en Marseille verloor opvallend bij Valenciennes met maar liefst 4-1.

Shakhtar Donetsk won afgelopen vrijdag voor de tiende keer op rij. Tegenstander Dnepr Dnjepropetrovsk, tegenstander van PSV in de Europa League, verloor met 2-1 in Donetsk. Shakhtar blijft hierdoor de trotse koploper, gevolgd door Dinamo Kiev op zes punten.

Ook Barcelona, Bayern München, Ludogrets Razgad en Olympiakos Piraeus zetten hun ongeslagen status voort. Ludogrets speelde inmiddels zeven wedstrijden in de Bulgaarse A Liga en Olympiakos werkte tot op heden vijf wedstrijden af in de Griekse Super League.

Grootmachten Bayern München en Barcelona wonnen dit weekend hun zesde wedstrijd en zijn zowel in de competitie als in de Champions League nog ongeslagen. In de Champions League versloegen Barcelona en Bayern respectievelijk Spartak Moskou (3-2) en Valencia (2-1).

Bayern München won dit seizoen in de Bundesliga al van onder meer Schalke 04 en Werder Bremen en heeft een voorsprong van twee punten op achtervolger Eintracht Frankfurt. Barcelona staat nu twee punten los van nummer twee Atlético Madrid. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's