Shakespeare wil graag aanblijven als manager Leicester City

Reacties

Craig Shakespeare zou graag manager van Leicester City blijven. Dat heeft de interim-coach, die bij  de Engelse kampioen de honneurs waarnam na het ontslag van Claudio Ranieri, na afloop van de onverwachte zege op Liverpool (3-1) laten weten.

Shakespeare wil graag aanblijven als manager Leicester City

In het duel met Liverpool vertoonde Leicester City eindelijk weer eens de kenmerken van de ploeg die vorig seizoen tot verbazing van vriend en vijand kampioen werd. Nota bene de personificatie van dat succes, spits Jamie Vardy, nam twee treffers voor zijn rekening.

In een eerste reactie liet Shakespeare al weten blij te zijn met de onverwachte zege, maar later op de avond werd hij ook gevraagd naar de toekomst van de club. Ziet hij het zitten de permanente opvolger van Ranieri te worden? Het antwoord luidde bevestigend. 'Ik heb ook al eerder gezegd dat ik denk dat ik het kan. Het beangstigt me ook niet.'

Toch wil Shaespeare niet op de zaken vooruitlopen. 'De eigenaren en de clubleiding moeten het bepalen. En dat zullen ze weloverwogen doen. Zolang ik deze functie uitoefen, zal ik proberen het team zo goed mogelijk voor te bereiden op het duel met Hull', aldus de interim-coach, die daarmee al vooruit keek naar het cruciale thuisduel van zaterdag. Waar Leicester maar ternauwernood boven de rode streep staat als nummer vijftien, heeft Hull als nummer negentien maar drie punten minder. Bovendien is die ploeg de laatste weken beter gaan presteren.

Shakespeare ontkende iets resoluut veranderd te hebben na het vertrek van Ranieri, die in het stadion onderwerp van de nodige steunbetuigingen van de fans was. 'We hebben gevraagd aan de spelers om hun ware identiteit, hun passie, te tonen. Maar echt waar, ook hiervoor hebben we dat geprobeerd. Misschien zit het in de mens om na zoveel kritiek met een reactie te komen', wees hij op de aanhoudende verhalen dat de selectie flink had bijgedragen aan het vertrek van de Italiaanse coach. 'Ik kan het niet precies verklaren, maar ben vooral heel blij met de overwinning.'

Mocht Shakespeare aangesteld worden, dan wijst Leicester in ieder geval een clubman aan. Al sinds de aanstelling van Nigel Pearson in 2008 is Shakespeare assistent. In het seizoen 2010/2011 vertrok hij met Pearson, met wie de voormalige middenvelder vroeger samen had gespeeld, heel even naar Hull City om vervolgens samen in 2011 ook weer gezamenlijk terug te keren bij Leicester City. Diezelfde Pearson is ook nu weer een van de veelgenoemde namen om de scepter van Ranieri over te nemen. Ook de naam van Guus Hiddink valt daarbij als optie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.