Sevilla-revelatie Vidal: 'Ik geef het seizoen een 10'

Reacties

Aleix Vidal (25) speelde vorig jaar bij Almería en zag vanuit zijn huiskamer hoe Sevilla de Europa League won. Nu is hij Spaans international en staat hij zelf in de finale.

Sevilla-revelatie Vidal: 'Ik geef het seizoen een 10'

Het kan hard gaan in het profvoetbal, weet de flankspeler, die pas op zijn 24ste een vaste waarde werd in de Primera División. 'Ik geef het seizoen op dit moment een 10 op de schaal van 1 tot 10. Maar er komen nog een paar belangrijke wedstrijden aan, dus laat ik het op een 9,5 houden', zegt de revelatie van Sevilla op UEFA.com.

De finale van vorig jaar, die Sevilla na strafschoppen won van Benfica, bekeek Vidal samen met zijn zaakwaarnemer. 'In de tweede helft, toen beide teams er vol voor gingen, zei hij dat het een goed moment was om mij in het veld te brengen. Omdat er zoveel ruimte ontstond. En nu krijg ik die kans tijdens eenzelfde soort gelegenheid.'

Favoriet
Vidal was zelf de grote man in de heenwedstrijd van de halve finale, door tegen Fiorentina (3-0) twee doelpunten te maken en er eentje voor te bereiden. 'Een finale is altijd anders. Op basis van onze naam kunnen mensen ons de favoriet noemen. We moeten kalm blijven en de dingen doen die we altijd doen.'

Sevilla won de Europa League in 2006, 2007 en 2014. Tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk kan de club woensdagavond (20.45 uur) in Warschau zijn vierde EL-titel pakken in tien jaar. Bovendien speelt de winnaar van het duel volgend seizoen in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.