Sevilla zwaait clubicoon en 'Mister Europa League' Reyes uit

Reacties

Het tijdperk van José Antonio Reyes (32) bij Sevilla is voorbij. De Europa League-winnaar meldt dat het aflopende contract van het clubicoon niet verlengd wordt.

Sevilla zwaait clubicoon en 'Mister Europa League' Reyes uit

Reyes wordt in een uitgebreide verklaring op de clubsite bedankt door Sevilla. Daarin worden niet alleen zijn sportieve verdiensten voor de club genoemd, maar ook zijn financiële. Door in 2004 voor rond de 25 miljoen euro naar Arsenal te vertrekken, hielp hij Sevilla uit grote financiële problemen.

De linkspoot was in 2000 gedebuteerd voor Sevilla en stond al snel bekend als een van de grootste talenten van Europa. Die status wilde hij na zijn overgang naar Engeland vier jaar later gaan waarmaken, maar in Londen brak Reyes niet definitief door. Hij werd in 2006 verhuurd aan Real Madrid en nadat hij ook daar de twijfels niet overwon, verkaste hij een jaar later naar Atlético Madrid. Hij stond tot 2012 onder contract bij Atléti, dat hem tussendoor een jaar bij Benfica stalde.

Halverwege het seizoen 2011/12 keerde Reyes terug bij zijn geliefde Sevilla en vierde grote successen met de club, door vanaf 2014 drie keer op rij de Europa League te winnen. Omdat hij het tweede clubtoernooi van Europa ook al eens bij Atlético gewonnen had, leverde hem dat de bijnaam Mister Europa League op. Zelf vindt Reyes overigens dat hij de bokaal bij Atlético zelfs twee keer heeft gewonnen, maar de eindzege van de Madrilenen in 2012 staat officieel niet op zijn cv omdat hij in januari van dat jaar naar Sevilla vertrok.

Reyes won daarnaast een keer de Engelse en eenmaal de Spaanse landstitel. Hij speelde 21 keer voor het Spaanse nationale elftal. Waar Reyes zijn carrière vervolgt, is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.