Sevilla zes weken zonder Braziliaan Luís Fabiano

Luís Fabiano kan de komende zes weken zijn broodheer Sevilla niet van dienst zijn. De Braziliaanse spits liep in het competitietreffen met Athletic de Bilbao (2-0 verlies) een knieblessure op.

Sevilla zes weken zonder Braziliaan Luís Fabiano

Aanvankelijk leek het erop dat de aanvaller langer uit de roulatie zou zijn. Tijdens het duel met Bilbao werd hij met een brancard van het veld gedragen. De anderhalve maand absentie komt derhalve niet als een verrassing, maar is wel minder lang dan gevreesd.

Door de kwetsuur dreigt een afscheid in mineur voor de Braziliaans international. De spits is bezig aan zijn zesde seizoen, maar gaf herhaaldelijk aan niet langer tevreden te zijn. De aanvaller sprak onlangs de wens uit naar zijn geboorteland terug te willen keren.

De ontevredenheid wordt veroorzaakt door de reserverol waarmee Fabiano regelmatig heeft te maken. In tegenstelling tot de eerdere seizoenen is hij niet langer onomstreden in de Sevilla-aanval. Ondanks de nodige reservebeurten kwam de Braziliaan dit seizoen nog wel tot elf competitietreffers in 21 optredens. Sevilla bezet mede daardoor de achtste plek.

Voor zijn tijdperk bij Sevilla kwam Fabiano uit voor Porto en São Paulo. Bij laatstgenoemde club begon in 2002 zijn profloopbaan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's