Sevilla vergroot druk op Valencia-trainer Nuno

Reacties

Sevilla heeft tegen Valencia de vijfde opeenvolgende competitiezege geboekt in eigen huis. Mede doordat de ploeg van trainer Nuno met negen man eindigde, was een doelpunt van Sergio Escudero genoeg voor de winnaar van de Europa League: 1-0.

Sevilla vergroot druk op Valencia-trainer Nuno

Hoewel Sevilla in het eigen Estadio Sánchez Pizjuán sinds de zwakke competitiestart niet meer te kloppen was en Valencia al drie duels ongeslagen was, bivakkeren de nummer vijf en vier van vorig seizoen in de middenmoot. Het zorgt ervoor dat vooral in Valencia de druk op Nuno steeds groter wordt. Dat zal na het verlies in Andalusië niet anders zijn.

Nuno haalde zich onder meer de woede van de aanhang op de hals door de populaire Álvaro Negredo uit de selectie te zetten. De dertigjarige spits was er ook tegen zijn oude club weer niet bij, al is hij inmiddels geblesseerd, net als collega-aanvallers Rodrigo en Pablo Piatti. Valencia oogde daardoor onmachtig en schoot niet één keer op doel, iets waar ook de invalbeurt van Zakaria Bakkali niets aan veranderde.

De vraag is hoe lang Nuno nog trainer is van Valencia, zeker omdat de laatste twee Champions League-wedstrijden tegen AA Gent en Zenit Sint-Petersburg ook verloren gingen.
De vraag is hoe lang Nuno nog trainer is van Valencia, zeker omdat de laatste twee Champions League-wedstrijden tegen AA Gent en Zenit Sint-Petersburg ook verloren gingen.

Dat João Cancelo in de 35ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg en Javi Fuego in de 78ste minuut diens voorbeeld volgde, hielp ook niet mee. Daardoor was een bevlieging van Éver Banega beslissend. De Argentijnse nummer 10 had in de eerste helft nog bijna een tegengoal veroorzaakt door dramatisch weg te werken, maar bracht na rust Escudero (foto) in stelling met een schitterende pass.

Omdat de linksback van Sevilla de penseelstreek met buitenkant rechts op waarde schatte door raak te volleren, komt de ploeg van trainer Unai Emery weer op gelijke hoogte met stadgenoot Real Betis (achttien punten). Valencia blijft met één punt meer de nummer negen van Spanje. Het gat met nummer vier Celta de Vigo (24 punten) is echter nog te overbruggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.