Sevilla probleemloos langs degradatiekandidaat Santander

Sevilla heeft woensdag drie belangrijke punten gepakt in de race om de vierde plek door Racing Santander met 1-5 te verslaan. De gewilde vierde plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Atlético Madrid vergrootte in Vicente Caldéron de degradatiezorgen van Real Valladolid.

Racing Santander-Sevilla: 1-5Op bezoek in El Sardinero had Sevilla geen kind aan laagvlieger Racing Santander. Twee doelpunten in de eerste twintig minuten – waaronder een zeer ongewoon benutte penalty van Frédéric Kanouté (foto) – resulteerde in een wedstrijd die al snel van alle spanning ontdaan was.

De belangen waren voorafgaand allesbehalve gelijk voor Racing Santander en Sevilla. De uitploeg hoopt nog op de vierde plaats in de Primera División, terwijl Racing gevaarlijk dichtbij de degradatiestreep staat. Met de thuiswedstrijd van concurrent Real Mallorca tegen Real Madrid, lagen er voor Sevilla voldoende mogelijkheden om de vierde stek over te nemen van de eilandbewoners.

Sevilla leek het belang al vroeg te beseffen. Na twee minuten was het raak. Alvaro Negredo maakte zijn tiende treffer van het seizoen. De onzeker keepende Zwitser, Fabio Coltorti, kon in eerste instantie de poging van Jesús Navas met zijn voeten stoppen. De getoucheerde bal plofte echter precies voor de voeten van Negredo, die de bal in een leeg doel kon schieten.

Na twintig minuten kon Kanouté vanuit een strafschop het duel vroegtijdig op slot schieten. Racing-verdediger Nasief Morris vloerde in het zestienmetergebied Diego Capel. Het kwam de Zuid-Afrikaan op een gele kaart te staan. De penalty werd op curieuze manier benut door Kanouté. De Malinees maakte een schijnbeweging en schoot vervolgens laag, zacht en recht door het midden in. De bal raakte de vingertoppen van Coltorti, maar de ietwat verbaasde doelman kon de tweede tegentreffer niet voorkomen. Ook in de tweede helft startte Sevilla furieus. Na een halve minuut bediende Diego Capel zijn collega Jesús Navas dusdanig dat een ferme knik voldoende was om Santander alle hoop op een goede afloop te ontnemen. Enkele balcontacten later was het alweer raak. Dit keer mocht Diego Capel zelf op Coltorti af. Een geplaatst schot in de korte hoek zorgde voor groene zakdoekjes bij de Santander-fans. Ook de tegentreffer van de ingevallen aanvaller Tchité kon de ontevredenheid en de degradatiezorgen niet meer wegnemen. Negredo deed er met de 1-5 - zijn tweede treffer van de avond - zelfs nog een schepje bovenop.

Atlético Madrid-Real Valladolid: 3-1In Vicente Caldéron was oorspronkelijk weinig te merken van het verschil op de ranglijst tussen Atlético Madrid en Real Valladolid. De thuisploeg – middenmoter in de Primera División – lijkt dit seizoen alles op de Spaanse bekerfinale en de Europa League-finale te zetten. Valladolid gaat gebukt onder flinke degradatiezorgen, dat weerhield Pucela er echter niet van het de thuisploeg flink lastig te maken.

Enkele keren was Valladolid dichtbij de openingstreffer. Des te groter was de domper toen Juanito twee minuten voor rust wél scoorde. Na rust brachten José Manuel en Diego Forlán Valladolid de definitieve nekslag toe. Jonathan Sesma scoorde nog wel tegen, maar een opleving bracht dit niet meer teweeg.