Sevilla neemt in half uur Celta-hoop op stunt weg

Reacties

Sevilla heeft zich zonder problemen geplaatst voor de Copa del Rey-finale. Mede door een gemiste strafschop van John Guidetti kwam Celta de Vigo te veel tekort om de schade uit de heenwedstrijd weg te poetsen (2-2).

Sevilla neemt in half uur Celta-hoop op stunt weg

Unai Emery had vooraf nog gewaarschuwd dat Celta de Vigo in staat was tot een stunt. Maar de trainer van Sevilla zag die vrees allerminst bewaarheid worden. De in de heenwedstrijd opgebouwde marge (4-0) was meer dan genoeg om zich te plaatsen voor de finale om de Copa del Rey.

In de stromende regen kwam Celta de Vigo nog wel op voorsprong. Maar Sevilla maakte snel een einde aan de hoop die was ontstaan na de tweede treffer van Iago Aspas na bijna een uur. Ever Banega nam enkele minuten na de 2-0 op aangeven van Michael Krohn-Dehli de eerste zorgen van Sevilla weg.

Dat John Guidetti in de zestigste minuut een strafschop miste, deed de zaak van Celta geen goed. Op het doorweekte veld tekende invaller Yevheniy Konoplyanka in de slotfase voor het slotakkoord voor Sevilla (2-2), dat op 21 mei in de finale Barcelona treft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.