Sevilla morst dure punten tegen Sporting Gijón

Sevilla verloor met 1-0 het uitduel met Sporting Gijón. De nummer drie van de Primera División ziet daarmee Real Madrid uitlopen en Valencia tot op een punt naderen.

Sevilla morst dure punten tegen Sporting Gijón

Sevilla speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar vond in Iñaki Lafuente een keeper in vorm. De goalie van Gijón liet zich niet verrassen door inzetten van onder anderen Javier Chevanton, Jesus Navas en invaller Frédéric Kanouté en sleepte voor de Asturiërs een overwinning uit het vuur.

Gijon was uitstekend aan het duel begonnen en mocht na zes minuten een strafschop nemen. Julien Escudé maakte een overtreding op Francisco Maldonado. Andrés Palop keerde echter de inzet van Mate Bilic. Na ruim een kwartier kwam de promovendus alsnog op voorsprong via Diego Castro (foto).

Sevilla kwam vervolgens beter in de wedstrijd, zeker omdat Roberto Canella na een half uur de rode kaart kreeg van scheidsrechter Carlos Megía Dávila. De verdediger maakte een veel te harde overtreding op Diego Capel. De Sevillistas slaagden er, ondanks veel kansen, niet in om uitblinker Lafuente te passeren.

Bekijk hier al onze video's