Sevilla lijkt na tweede domper op rij af te haken in titelrace

Sevilla is zaterdagmiddag tegen Leganés niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Door de tweede remise op rij tegen een promovendus moet de ploeg van trainer Jorge Sampaoli even pas op de plaats maken in de titelstrijd.

Met het oog op de naderende Champions League-clash met Leicester City hield Sampaoli met Steven N'Zonzi, Wissam Ben Yedder en Sergio Escudero enkele sterkhouders op de reservebank. Met de gewijzigde opstelling kende de thuisploeg een slechte start in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De bezoekers namen al in de derde minuut namelijk brutaal de leiding. Nabil El Zhar gaf de bal voor en Gabriel Pires tikte achter zijn standbeen langs knap binnen.

Pas aan het eind van de eerste helft deed Sevilla iets terug. Stevan Jovetic ging een een-twee aan met Franco Vázquez, die hem prompt alleen voor de keeper zette. De Montenegrijn omspeelde vervolgens doelman Iago Herrerín bijzonder fraai door de bal over hem heen te wippen en daarna binnen te schieten.

Sampaoli probeerde met het inbrengen van N'Zonzi en Luciano Vietto een winnende treffer te forceren, maar de bezoekers hielden knap stand bij de nummer drie van La Liga. Sevilla speelde daardoor voor het tweede duel op rij gelijk tegen een promovendus. Maandag snoepte Alavés de ploeg van Sampaoli immers al een puntje af (1-1).

Door het gelijkspel heeft Sevilla een achterstand van twee punten op Real Madrid, dat nog twee duels tegoed heeft en dus kan uitlopen naar een voorsprong van acht punten. Koploper Barcelona kan bij een zege op Deportivo La Coruña zondag zes punten afstand namen. Het is bovendien een slechte generale voor de return in de achtste finale van de Champions League tegen Leicester City. De Andalusiërs verdedigen een 2-1 overwinning in het King Power Stadium.