Sevilla legt negen man Sporting Gijón over de knie

Sporting Gijón was mede door twee rode kaarten geen partij voor Sevilla, dat door de ruime 3-0 zege de vierde plaats overnam van Real Mallorca.

De eerste helft verliep voor Sevilla gunstig. Na acht minuten en het doelpunt van Frédéric Kanouté stond er een 1-0 voorsprong op het scorebord. In de 32ste minuut volgde de volgende meevaller. Gijón-aanvaller Mate Bilic kreeg in een tijdsbestek van tien minuten twee gele kaarten en kon zodoende voortijdig de kleedkamer opzoeken.

Sporting Gijón verloor vroeg in de tweede helft het zicht op een positief resultaat. Luís Fabiano verdubbelde in de 53ste minuut de marge. In het laatste kwartier was er meer leed voor de gasten. De verdediger José Ángel incasseerde zijn tweede gele kaart. Sevilla had dit keer weinig tijd nodig om van de numerieke meerderheid te profiteren. Cala bepaalde een minuut na het vertrek van José Ángel de eindstand op 3-0.