Sevilla knokt zich met vliegende keep terug

Sevilla is nog in de race om de titel te prolongeren in de strijd om de UEFA Cup. De Spaanse club overleefde in Oekraïne een geweldige wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Het publiek zag een wondergoal van de thuisploeg en een doelman die koppend voor een verlenging zorgde. Uiteindelijk bleek Sevilla na 120 minuten iets beter (2-3).

Sevilla wist dat het in de return de aanval moest kiezen. De Andalusiërs waren thuis niet verder dan 2-2 gekomen. In de eerste helft leek de ploeg van Juande Ramos ook op weg naar een overwinning. Kansen waren er zat, maar doelman Bogdan Sjoest en de paal zaten telkens in de weg.

Shakhtar stelde daar vrijwel niets tegenover. Toch kantelde de wedstrijd na rust. Matuzalem (foto) gaf zijn ploeg de adem die het nodig had. De Braziliaanse aanvoerder kreeg een voorzet van Olexei Bielik wat achter zich, maar werkte de bal vallend met de hak, zoals Rafael van der Vaart ooit deed tegen Feyenoord, wonderschoon in het doel.

Sevilla antwoordde snel. Enzo Maresca kopte de bal uit een voorzet van Daniel Alves via de binnenkant van de paal nu wel eens voorbij Sjoest. Het duel werd daardoor alleen maar spannender. Shakhtar nam zeven minuten voor tijd opnieuw een voorsprong. Invaller Elano rondde koel af. Sevilla gaf echter niet op en was via Maresca al centimeters verwijderd van de 2-2.

De gelijkmaker viel alsnog. In de extra tijd kreeg Sevilla een hoekschop. Daniel Alves zette voor en de geheel ongedekte doelman Andrés Palop kopte technisch perfect raak, waardoor het boeiende duel er nog eens een half uur bij kreeg.

In de verlenging sloeg het veerkrachtige Sevilla nogmaals toe. In het begin van de tweede helft van de extra tijd bediende Luis Fabiano de Uruguayaan Ernesto Chevanton. De ingevallen aanvaller schoot de bal in de korte hoek langs Sjoest. Waardoor Sevilla zich schaarde bij de laatste acht.