Sevilla klimt naar de vierde plaats

De overwinning op Osasuna bracht Sevilla naar de vierde plaats en vergrootte de voorsprong op falende Deportivo La Coruña.

Sevilla-Osasuna 1-0Luís Fabiano maakte met een rake kopbal het verschil namens Sevilla. Het doelpunt tien minuten voor rust was een van de weinige hoogtepunten van het duel. Sevilla speelde met de handrem erop, terwijl Osasuna niet veel kon brengen.

Espanyol-Deportivo La Coruña 2-0Espanyol nam verder afstand van de gevarenzone met opnieuw een goed resultaat op eigen veld. De oogst uit de laatste vijf thuisduels is dertien punten. Tegen het hoger aangeslagen Deportivo La Coruña waren doelpunten van Joan Verdú en Jose Maria Callejón genoeg voor een nieuw succes.

Deportivo verloor meer dan de drie punten. De Galiciërs, die duur puntverlies leden in de strijd om de vierde plaats, zag vroeg in de tweede helft middenvelder Antonio Tomás met een directe rode kaart de kleedkamer op zoeken. Het uitdelen van een elleboog aan het adres van Francisco Chica was de aanleiding voor de uitsluiting.