Sevilla klaart de klus probleemloos in Florence

Sevilla is zonder problemen doorgedrongen tot de finale van de Europa League. De Spanjaarden wonnen ook de terugwedstrijd van Fiorentina (0-2).

Trainer Vincenzo Montella benadrukte vooraf dat de verschillen tussen beide teams niet zo groot waren als de score (3-0) in Sevilla deed vermoeden, maar dat zijn Fiorentina scherper moest zijn op de cruciale momenten. En donderdag lieten de bezoekers op het veld nog maar eens zien wat Montella met zijn woorden bedoelde.

Fiorentina begon met een dosis gezonde aanvalslust aan het duel en kreeg ook kansen. Maar halverwege de eerste helft liep de thuisclub twee keer in het mes bij een vrije trap van de bezoekers. De eerste uitvoering ontaatdde in een scrimmage, waarna Carlos Bacca (foto) de bal binnen frommelde. Vijf minuten later was het Coke die teruglegde, waarna Daniel Carrico de bal via een Italiaans voetje op een presenteerblaadje kreeg (0-2).

Nonchalant
Dat Sevilla op dat moment de tickets voor Warschau kon boeken, was allang duidelijk. Maar Fiorentina zocht nog wel naar mogelijkheden om de eer te redden. Mohamed Salah stichtte met een venijnig schot het meeste gevaar, maar Josip Ilicic werkte de rebound nonchalant om zeep. En dat was nog niets in vergelijking met de penalty die de Sloveen even later huizenhoog over schoot.

Het aanvalsspel van de Italianen deed in de slotfase pijn aan de ogen en ook de titelverdediger geloofde het wel. Sevilla gaat nu voor zijn vierde Europa League-beker in tien seizoenen, na winst in 2006, 2007 en 2014. De finale is op 27 mei in Warschau.