Sevilla houdt Spaanse topdrie in het vizier

Sevilla blijft uitermate goed presteren in Spanje. Door een 2-0 zege op het Málaga van Nordin Amrabat is de ploeg opgeklommen naar de vierde plek.

Amrabat kon zondagavond een nederlaag niet voorkomen. Hij moest toezien hoe Carlos Bacca tien minuten voor rust de score opende. Halverwege het tweede bedrijf bepaalde Denis Suárez de eindstand op 2-0 voor de ploeg die eerder dit seizoen in De Kuip met 2-0 van Feyenoord verloor in de Europa League. Het thuisduel met de Rotterdammers was wel in een 2-0 zege omgezet.

Door de winst op nummer zeven Málaga heeft Sevilla de topdrie van Spanje nog altijd in het vizier. De ploeg van trainer Unai Emery (foto) heeft na achttien duels 39 punten verzameld. Atlético Madrid en Barcelona hebben met een wedstrijd meer respectievelijk 41 en 44 punten. Real Madrid, dat ook achttien keer speelde, staat zes punten boven Sevilla.