Sevilla hijgt Atlético in de nek na zege op Celta de Vigo

Sevilla heeft donderdagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Atlético Madrid. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli rekende in eigen huis moeizaam af met Celta de Vigo: 2-1.

De hoop op de derde plek in La Liga werd dinsdag flink aangewakkerd bij Sevilla, dat concurrent Atlético Madrid met 0-1 zag verliezen van Villarreal. Daarmee lag de strijd om een rechtstreeks Champions League-ticket weer volledig open.

Sevilla had het zelf echter ook lastig met Celta de Vigo, waar ex-Feyenoorder John Guidetti 65 minuten meespeelde. De wedstrijd ontbrandde pas vier minuten na rust, toen de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Joaquín Correa beloonde zijn fraaie dribbel door goed af te ronden.

Heel lang kon Sevilla niet genieten van die voorsprong, want Celta kwam vier minuten later op gelijke hoogte. Iago Aspas verzilverde een strafschop namens de halvefinalist van het Europa League-toernooi. Pablo Hernández bewees Celta na die opleving echter een slechte dienst door een gevaarlijke sliding met al geel op zak. De middenvelder moest na 56 minuten dan ook met rood het veld verlaten.

Sevilla hoopte de man-meer-situatie te benutten. Correa en Sergio Escudero waren nog het dichtst bij de 2-1, maar zij misten geluk in de afronding om de dominantie van Sevilla te belonen. Die bevrijdende treffer kwam er tien minuten voor tijd alsnog. Wissam Ben Yedder tikte een voorzet van invaller Samir Nasri binnen en schoot zijn ploeg zo weer naast Atlético op de ranglijst.

De ploeg van trainer Diego Simeone heeft ook 68 punten, maar een stuk beter doelsaldo en bovendien een beter onderling resultaat. Atlético blijft dan ook derde. De nummer vier van Spanje moet voorronde Champions League spelen.