Sevilla, Deportivo en Málaga verspelen punten

Sevilla, Málaga en Deportivo La Coruña verspeelden allemaal punten in de strijd om de bovenste plaatsen van de Primera División.

Málaga-Sevilla 2-2Sevilla maakte na rust een 2-0 achterstand goed in La Rosaleda. Voor rust had Salva Ballesta met twee doelpunten Málaga op voorsprong gezet. Maar in het laatste kwartier kwamen de bezoekers alsnog verdiend op gelijke hoogte. Frédéric Kanouté mikte de bal tussen de benen van doelman Iñaki Goitia na een voorzet van Diego Perotti: 1-2. En in de 85ste minuut kopte de vrijstaande Luis Fabiano raak na een voorzet van Adriano.

Sporting Gijón-Deportivo La Coruña 3-2Na rust waren alle vijf doelpunten te zien in het spannende duel. Luis Morán scoorde als eerste. Hij wipte de bal in de rebound over doelman Daniel Aranzubia heen, nadat de doelman de bal had gelost. Vanaf de strafschopstip tekende Barral voor 2-0 en Sergio voor 2-1. En met een rake vrije trap zette José Angel Sporting op een 3-1 voorsprong. Vijf minuten voor tijd benutte Riki een penalty (3-2), maar Deportivo kreeg in de slotfase geen kans meer op een gelijkmaker.

Sevilla blijft derde met 51 punten, negen punten achter nummer twee Real Madrid. Málaga is vijfde met 43 punten, Deportivo is zesde met één punt minder. Sporting is middenmoter.