Sevilla deelt rake klap uit aan Atlético en is koploper

Reacties

Atlético Madrid heeft de aanval van Sevilla op de koppositie in La Liga niet af kunnen slaan. In eigen huis won de ploeg van trainer Jorge Sampaoli met 1-0.

Sevilla deelt rake klap uit aan Atlético en is koploper

Atlético verloor tot zondag nog niet in La Liga, Sevilla was in de competitie nog ongeslagen in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam in het zuiden van Spanje maakten de ploegen uit de kopgroep in de Primera División er een vermakelijk, evenwichtig duel van.

Kansen waren er onder anderen voor Ángel Correa en de opgeleefde Samir Nasri. Laatstgenoemde speelde zich vroeg in de tweede helft prachtig vrij op de rand van het vijandelijke strafschopgebied en schoof de bal vervolgens buiten het bereik van Atlético-doelman Jan Oblak tegen de paal. De uitgefloten Kévin Gameiro, die Sevilla afgelopen zomer verruilde voor Atlético, liet het thuispubliek niet veel later schrikken door de netten achter het doel van Sergio Rico te laten bewegen, maar het schot uit een moeilijke hoek belandde in het zijnet. Een omhaal van Antoine Griezmann trof ook geen doel.

Het was de ouverture voor de fase waarin de beslissing viel. In de 73ste minuut nam Sevilla de leiding. Uitgerekend de van Atlético gehuurde Luciano Vietto stuurde Steven N'Zonzi de diepte in met een fenomenale steekpass. De Franse Congolees rondde perfect af met een schot in de verre hoek: 1-0.

Zeker na de tweede gele kaart voor Koke waren de Madrilenen niet bij machte om terug te komen. Diego Godín kreeg nog een uitstekende kans om een nederlaag te voorkomen. De Uruguayaan knikte de bal van dichtbij naar beneden, maar Sergio Rico ging goed plat. Sevilla trok de voorsprong over de streep en staat in ieder geval voor even bovenaan in de Primera División. Real Madrid kan de koppositie overnemen als het zondagavond (aftrap 20.45 uur) wint van Athletic de Bilbao.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.