Sevilla boos op Clattenburg: 'Twee absurde beslissingen'

Sevilla voelde zich na de verloren thuiswedstrijd tegen Juventus (1-3) in de Champions League bestolen door Mark Clattenburg. De Engelse topscheidsrechter stuurde Franco Vázquez en coach Jorge Sampaoli van het veld en gaf de bezoekers uit Turijn ook nog een strafschop, tot woede van de Andalusiërs.

Sevilla leek dankzij een vroeg doelpunt van Nicolás Pareja met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan, totdat Clattenburg besloot een strafschop te geven. Enkele minuten daarvoor had Vázquez al zijn tweede gele kaart gekregen. De man die dit jaar de finale van de Champions League en het EK floot, moest daardoor onder politiebegeleiding van het veld in het Estadio Sánchez Pizjuán.

'De scheidsrechter stuurde de wedstrijd met twee beslissingen in een bepaalde richting, al ons werk was voor niets', verwoordde Pareja het gevoel van het Sevilla-kamp. 'De rode kaart voor Vázquez was overdreven, hij verdiende geen tweede gele kaart. En de penalty vond ik erg dubieus. Ik stond Patrice Evra te dekken, niet Leonardo Bonucci, en zo hard hield ik nou ook weer niet vast.'

Ook buitenspeler Vitolo was van mening dat de volgens hem 'absurde' beslissingen van Clattenburg Sevilla de das omdeden. 'De tweede gele kaart voor Vázquez was ronduit belachelijk en door vlak voor rust een penalty te geven voor een lichte overtreding, haalde hij de wind uit onze zeilen. Het is jammer om zo te verliezen, zonder die incidenten was het zeker een andere wedstrijd geweest.'

Trainer Sampaoli (foto midden) wilde na afloop niets kwijt over het optreden van Clattenburg, al zei de Argentijnse tacticus wel dat het terecht was dat hij wegens aanmerkingen op de leiding naar de tribune werd gestuurd. Die protesten kwamen voort uit frustratie. 'Het was een pijnlijke avond, omdat we op voorsprong kwamen en dachten dat we ons gingen kwalificeren. We hebben onterecht verloren.'

Sevilla had in de eerste vier duels in Groep H alleen punten laten liggen op bezoek bij Juventus (0-0) en had nog geen enkel tegendoelpunt gekregen. Nu moet de Europa League-winnaar nog aan de bak op bezoek bij Olympique Lyon, dat drie punten minder heeft en zich bij een zege met twee goals verschil op basis van onderling resultaat alsnog zal plaatsen voor de achtste finale achter koploper Juventus.