Sevilla berooft Palermo van artiest Vázquez

Reacties

Franco Vázquez verruilt de Serie A voor de Primera División. Europa League-winnaar Sevilla neemt hem voor naar verluidt ongeveer twintig miljoen euro over van Palermo.

Sevilla berooft Palermo van artiest Vázquez

De 27-jarige Vázquez werd de afgelopen twee jaar voortdurend aan Italiaanse topclubs gelinkt, maar een transfer bleef uit. Sevilla sloeg daarop toe en legde de balkunstenaar voor vijf jaar vast.

Vázquez kan uit de voeten als spits en aanvallende middenvelder en kwam in 2012 naar Palermo. Hij maakte vooral in het seizoen 2014/15 furore, toen hij met Paulo Dybala een van de meest gevreesde aanvalskoppels van Italië vormde. Dybala hield aan dat sterke seizoen een transfer naar Juventus over. Vázquez krijgt zijn beloning dus een jaar later in de vorm van een overgang naar Spanje.

Vázquez is Argentijn van geboorte, maar international van Italië. Hij speelde tot dusver twee interlands. Eerder diende hij Belgrano en Rayo Vallecano.

Sevilla laat weten dat de handtekeningen begin volgende week gezet worden. Vázquez heeft echter toestemming gekregen om meteen aan te sluiten bij de Andalusiërs, die zich in Florida voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.