Sevilla beleeft slechts rampspoed in Nederland

Voor Sevilla verloopt het Nederlandse trainingskamp vooralsnog erg slecht. De Spaanse club kent louter tegenslagen in de aanloop naar de deelname aan het Amsterdam Tournament.

Sevilla beleeft slechts rampspoed in Nederland

De selectie moest met de door de organisatie geregelde lijndiensten van Sevilla via Madrid naar Amsterdam. Door een vertraging was de overstap in Madrid een razendsnelle. Zo snel dat de bagage de vlucht miste en Sevilla op Schiphol tevergeefs lang de koffers wachtte.

Eenmaal in Soest, waar Sevilla verblijft, blesseerden twee belangrijke spelers zich. In de stromende liep doelman Andrés Palop (foto) een spierblessure op in zijn rechterkuit. En spits Frédéric Kanouté ging in een duel met een ploeggenoot door zijn rechterknie. Schreeuwend van de pijn haakte hij af.

Beide spelers lieten zich in het ziekenhuis in Amersfoort onderzoeken. Palop ligt er twee weken uit en Kanouté twee à drie weken. De start van de Spaanse competitie - in het weekend van 30 en 31 augustus - halen ze waarschijnlijk wel, maar een lekkere voorbereiding is het niet.

Sevilla begint vrijdagavond in De Arena tegen Internazionale. Zaterdag volgt een krachtmeting met Arsenal. Gastheer Ajax speelt niet tegen Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen