Sevilla achterhaalt Barcelona vanuit geslagen positie

Reacties

In navolging van Real Madrid en Valencia is zondag ook Sevilla maximaal ingelopen op lijstaanvoerder Barcelona. Door een treffer van Villarreal leek het er heel even op dat de Andalusiërs de kans gedeeld aan kop te gaan in Spanje zouden laten liggen, maar door een late comeback gebeurde dat toch (2-1).

Sevilla achterhaalt Barcelona vanuit geslagen positie

Valencia (3-0 zege op Elche) en vanzelfsprekend ook Real Madrid (3-1 zege in El Clásico) verkleinden de achterstand op Barça zaterdagavond al tot respectievelijk twee en één punt(en). Sevilla kon het harmonica-effect op de Spaanse ranglijst compleet maken door de geslagen koploper in punten te evenaren. De ploeg van trainer Unai Emery werd thuis tegen Villarreal echter danig op de proef gesteld.

Want drie dagen na de 0-0 bij Standard Luik in de Europa League had Sevilla opnieuw grote moeite de weg naar het vijandelijke doel te vinden. Hoewel Emery met Carlos Bacca en Kevin Gameiro zijn beide spitsen had opgesteld, was het uiteindelijk Luciano Vietto die namens Villarreal de ban brak. Het Argentijnse talent maakte uit een schitterende pass van collega-invaller Cani alweer zijn zesde treffer van dit seizoen.

Voldoende voor de derde zege op rij van El Submarino Amarillo was het echter niet. Barcelona-huurling Denis Suárez voorkwam in de 88ste minuut dat Sevilla met lege handen zou achterblijven. Toen Carlos Bacca vlak voor tijd na een vermeende overtreding van Giovani op Benoît Trémoulinas ook nog een omstreden penalty benutte, was zelfs de volle buit binnen.

Sevilla klimt daardoor over Real en Valencia naar de tweede plaats, waar het slechts staat omdat Barcelona (+20 om +8) een veel beter doelsaldo heeft dan de Europese tegenstander van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.