Seuntjens helpt VVV, NAC Breda ontsnapt

Terwijl koploper Sparta Rotterdam niet in actie kwam, bewees Ralf Seuntjens andermaal zijn waarde voor VVV-Venlo. NAC Breda ontsnapte in extremis.

VVV-Venlo – FC Volendam 3-0
Met Jay Driessen op de bank als vervanger van de geschorste trainer Maurice Steijn heeft VVV-Venlo zich gerevancheerd voor de nederlaag, die vorige week op eigen veld werd geleden tegen Jong PSV (1-2). Ralf Seuntjens was opnieuw de gevierde man bij de Limburgers.

Met zijn negentiende treffer van het seizoen brak de spits na ruim een half uur de ban in De Koel om negen minuten voor het einde de drie punten veilig te stellen met zijn tweede doelpunt van de avond. In de blessuretijd maakte de topscorer van de Jupiler League de avond compleet met de 3-0.

VVV heeft met de zege de achterstand op koploper Sparta teruggebracht tot drie punten. Maar de Rotterdammers, die vrijdag hun wedstrijd tegen FC Den Bosch zagen worden afgelast, hebben wel twee duels minder gespeeld.

NAC Breda – Helmond Sport 1-0
Vier dagen na de 2-1 nederlaag bij Jong Ajax leek NAC Breda hard op weg naar opnieuw een tegenvaller. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen stevende op eigen veld af op een doelpuntloos gelijkspel tegen Helmond Sport, waardoor de titelaspiraties een nieuwe knauw zouden hebben gekregen.

Maar diep in blessuretijd zorgde Kenny van der Weg voor de ontlading in het Rat Verlegh Stadion. De verdediger zorgde er met zijn doelpunt voor dat het tegenvallende optreden zonder gevolgen bleef.

De komst van Enes Ünal biedt mogelijk soelaas voor NAC Breda. De achttienjarige Turkse aanvaller, die waarschijnlijk wordt gehuurd van Manchester City, was vrijdag als toeschouwer al aanwezig in het Rat Verlegh Stadion.

MVV Maastricht – FC Eindhoven 0-2
FC Eindhoven handhaafde zich zonder al te veel problemen op de vierde plaats in de Jupiler League. Trainer Mitchell van der Gaag zag hoe in De Geusselt Anil Koç en Jinty Caenepeel het verschil maakten voor de Brabantse gasten. De eerste was tot twee keer trefzeker op aangeven van zijn Belgische teamgenoot.