Servië keert terug naar het oude: vol stadion en vuurwerk bij intense derby

Reacties

Titelhouder Partizan Belgrado heeft woensdagavond ten koste van aartsrivaal Rode Ster Belgrado de Servische bekerfinale bereikt. Dit gebeurde onder het toeziend oog van zo'n 25.000 toeschouwers, die voor het eerst na de coronacrisis het hele stadion mochten vullen.

Servië keert terug naar het oude: vol stadion en vuurwerk bij intense derby
© Pro Shots

Door de aanwezigheid van de duizenden fans, die allesbehalve afstand van elkaar namen, hing er een ouderwetse derbysfeer in het Partizanstadion. Supporters van beide ploegen maakten lawaai met hun liederen en hadden (zoals gebruikelijk in deze wedstrijd) massaal vuurwerk meegenomen.

© Pro Shots

De burenruzie werd beslist door een treffer van Bibras Natcho, die profiteerde van het voorbereidende werk van Umar Sadiq. De voormalig aanvaller van NAC Breda was de grote uitblinker aan de kant van Partizan en dolde bij de openingstreffer zijn bewaker, voordat hij teruglegde op Natcho. Zijn schot werd niet goed verwerkt door Rode Ster-keeper Milan Borjan en viel binnen: 1-0.

De enorme vreugde-uitbarsting van de Partizan-supporters leverde een beeld op dat we al een tijdje niet meer gezien hebben. In Duitsland bereikte Bayern München woensdagavond de finale van de DFB Pokal, maar de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt werd gespeeld in een leeg stadion. Ook in andere competities die hervat worden zijn geen supporters welkom bij de wedstrijden.

Hongarije zette de eerste stap richting voetballen met toeschouwers. De Hongaarse bekerfinale tussen Budapest Honvéd FC en Mezokovesd werd bezocht door 10.000 fans. In Servië gingen de autoriteiten woensdag dus nog een stapje verder, door geen restricties op te leggen. Op 24 juni gaat de Servische bekerfinale tussen Partizan en Vojvodina Novi Sad.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.