Série A in Brazilië maakt zich op voor hoogtepunt

In de Braziliaanse competitie wordt zondagavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) de laatste speeldag afgewerkt. Liefst drie ploegen strijden nog om de landstitel in de Série A.

Série A in Brazilië maakt zich op voor hoogtepunt

Fluminense is de grote favoriet. De ploeg van trainer Muricy Ramalho is na 37 wedstrijden koploper in de Série A met 68 punten en is bij een overwinning op Guarani de nieuwe kampioen van Brazilië. Flu werd in zijn 108-jarige historie slechts één keer eerder kampioen: in 1984 onder leiding van Carlos Alberto Parreira.

De club speelt door de huidige successen niet meer in het eigen Estádio das Laranjeiras, maar in het nieuw gebouwde Engenhao-stadion, waar het zondag het als achttiende geplaatste Guarani ontvangt.

Deze week stonden Fluminense-fans urenlang in de rij om een kaartje te bemachtigen. Een van hen overleefde het niet. Een 52-jarige supporter overleed aan de gevolgen van uitdroging in het hete Rio de Janeiro.

De bekendste spelers in de selectie van Fluminense zijn Deco, die in het verleden uitkwam voor onder meer FC Porto, Barcelona en Chelsea, en voormalig Olympique Lyon-aanvaller Fred. De Argentijnse aanvoerder Darío Conca (negen treffers) en de 35-jarige aanvaller Washington (elf) namen dit seizoen veel belangrijke doelpunten voor rekening van Ramalho's ploeg.

Corinthians (67 punten) en Cruzeiro (66 punten) moeten hopen op een misstap van Fluminense, dat in de laatste vijf thuiswedstrijden slechts twee keer wist te winnen. Viervoudig kampioen Corinthians kent in Ronaldo en Roberto Carlos zijn bekendste spelers, terwijl Thiago Ribeiro de man in vorm is bij Cruzeiro, dat twee keer eerder kampioen werd in Brazilië. (Arjan van den IJssel) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's