Serie A favoriete bestemming voor Argentijnse spelers

De Serie A lijkt een favoriete bestemming voor Argentijnse spelers. Javier Zanetti (foto) van Internazionale loopt al jaren mee en Diego Maradona was natuurlijk de allerbeste Argentijn ooit in de Serie A.

Serie A favoriete bestemming voor Argentijnse spelers

Behalve Zanetti zijn ook spelers als Wálter Samuel en Esteban Cambiasso belangrijke krachten bij Inter, is Mauro Zárate een bepalende speler bij Lazio, is Ezequiel Lavezzi een bezienswaardigheid in Napoli en toonde Javier Pastore zich bij Palermo een ware belofte.

Recentelijk maakten opnieuw twee jonge spelers uit het Zuid-Amerikaanse land de overstap naar de Serie A. Internazionale haalde met Ricardo Álvarez een speler die op de positie van Wesley Sneijder uit de voeten kan. AS Roma rondde de onderhandelingen met Erik Lamela succesvol af.

De 23-jarige Álvarez is afkomstig van Vélez Sarsfield en tekende voor vijf seizoenen. Italiaanse media meldden dat de transfersom ruim twaalf miljoen euro bedraagt. AS Roma heeft eenzelfde bedrag over voor Erik Lamela. De aanvallende middenvelder is pas negentien en degradeerde dit seizoen met het roemruchte River Plate.

Lamela is na Bojan Krkic de tweede offensieve aankoop van Roma's nieuwe coach Luis Enrique. Alvarez en Lamela zien de ontwikkeling die Javier Pastore doormaakt bij Palermo als voorbeeld. De spelmaker van de Siciliaanse club lijkt toe aan een stap hogerop en tal van Europese topclubs overwegen een bod op hem uit te brengen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's