Sergio en Cristiano naar Roda JC

NAC moet afscheid nemen van het Braziliaanse duo Sergio en Cristiano. Het tweetal, dat met de Bredase club nog in onderhandeling was over contractverlenging, speelt komend seizoen voor Roda JC.

Het vertrek van de twee Braziliaanse spelers komt als een schok in Breda. Sergio (20) en Cristiano (20) kwamen op zeer jonge leeftijd naar NAC, waar hun contract komende zomer afloopt. Beide spelers waren in onderhandeling met hun club over een nieuwe verbintenis, maar die gesprekken verliepen zeer moeizaam. Aanvankelijk zou NAC in hun ogen te weinig hebben geboden. Komende maandag zouden ze opnieuw praten met het Bredase bestuur.

Die afspraak kan worden geschrapt. Net als de sessie die vrijdag met Willem II stond gepland, want ook de Tilburgse club zag wel iets in de twee Brazilianen, die de laatste weken flink scoren. Cristiano maakte dit seizoen zeven doelpunten, Sergio vond vijf maal het net.

Bij Roda tekenen ze een driejarig contract. 'Frisse lucht voor die jongens is goed', probeerde hun zaakwaarnemer, Roger Van Gool, uit te leggen waarom beiden overstappen naar de Limburgse club. Wat ook meetelt is dat Roda minimaal het jaarsalaris van 759.000 gulden betaalt, het minimumsalaris voor spelers van buiten de EU. NAC hoefde niet aan die voorwaarde te voldoen omdat de spelers al lange tijd bij de Bredase club speelden.

Bekijk hier al onze video's