Serero ziet progressie als controleur bij Ajax

Reacties

Nu Thulani Serero (24) niet met Zuid-Afrika naar het toernooi om de Afrika Cup mag, kan hij zich volledig focussen op zijn rol als verbindingsspeler bij Ajax. De middenvelder zegt meer en meer in zijn rol als controleur te groeien.

Serero ziet progressie als controleur bij Ajax

Waar Serero voorheen als aanvallende middenvelder te boek stond, bleek hij voor trainer Frank de Boer in de laatste weken voor de winterstop de ideale controleur op het middenveld. 'In het begin was dat moeilijk', stelt Serero op de clubwebsite. 'Ik moest veel meer coachen, maar het gaat steeds beter. Ik begin meer te wennen. Ik moet alleen nog wel meer gaan schieten, voorin op gaan duiken en duels winnen', aldus de Zuid-Afrikaan, die nog niet verloor met Ajax wanneer hij als controleur aantrad.

Serero heeft de kans om met Ajax het trainingskamp in Qatar mee te maken omdat hij op het laatste moment afviel voor de selectie van de Zuid-Afrikaanse ploeg. Bondscoach Shakes Mashaba accepteerde niet dat de middenvelder zich van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond later mocht melden in het trainingskamp. Mashaba liet zijn tanden zien en verwijderde Serero uit de selectie voor het toernooi in Equatoriaal Guinea.

Daardoor kan de blik van Serero op de tweede seizoenshelft. De opgave is duidelijk. 'We hebben direct belangrijke wedstrijden, die we moeten winnen. Iedere wedstrijd gaat belangrijk worden omdat we niets meer mogen laten liggen. We zitten allemaal op dezelfde golflengte. We willen de titel pakken en ik verwacht dat dat in de tweede seizoenshelft terug te zien is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.