Serero snapt niets van berichten over disciplinaire sanctie

Thulani Serero heeft met verbazing gereageerd op het nieuws dat bondscoach Gordon Igesund van Zuid-Afrika hem heeft gepasseerd voor het WK-kwalificatieduel met Botswana. Zelf zegt hij geblesseerd te zijn.

Serero snapt niets van berichten over disciplinaire sanctie

Igesund liet zaterdag weten dat Serero om disciplinaire redenen buiten de selectie wordt gelaten, maar pas na de ontmoeting met Botswana maakt hij bekend waarom de Ajax-middenvelder ontbreekt. 'Ik vraag me af wat hij gaat zeggen na de wedstrijd', reageert Serero via zijn managementbureau Sports Entertainment Group (SEG). 'Ik weigerde alleen te spelen, want ik ben geblesseerd. Ik kan niet spelen, al zou ik dat graag willen.'

Vorig seizoen was Serero lang uitgeschakeld met een liesblessure en hij vreesde een nieuwe kwetsuur. 'Ik trainde deze week gewoon mee, maar donderdag begon ik weer pijn te voelen. De medische staf heeft me onderzocht, maar kon niets vinden. Maar ik ken mijn eigen lichaam.'

Igesund dwong Serero niet om toch in actie te komen. 'Zo ging het niet. Ik zei dat ik niet kon spelen en daarna kon ik gaan. Natuurlijk wil ik nog steeds graag spelen voor Zuid-Afrika, maar niet als ik geblesseerd ben', besluit de twaalfvoudig international van Bafana Bafana.

Zaterdagmiddag strijdt Zuid-Afrika voor zijn laatste kans in de strijd om een WK-ticket. De ploeg van Igesund moet zelf winnen en hopen op een misstap van koploper Ethiopië. Met nog één speelronde voor de boeg heeft Ethiopië - dat speelt tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek - twee punten voorsprong. De groepswinnaar strijdt in de play-offs om een WK-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen