Serero loopt hamstringklachten op bij Bafana Bafana

Reacties

Het is nog onzeker of Thulani Serero woensdag in actie zal komen met de nationale ploeg van Zuid-Afrika tegen Nigeria. De middenvelder van Ajax kampt met hamstringklachten.

Serero loopt hamstringklachten op bij Bafana Bafana

Serero laat maandag de training van Bafana Bafana schieten door de lichte blessure, die hij overhield aan het duel met Soedan van zaterdag. In die wedstrijd was de Ajacied de uitblinker met een goal, zijn eerste voor Zuid-Afrika, en een assist.

Door de 2-1 zege op Soedan kwalificeerde Zuid-Afrika zich voor de Afrika Cup van 2015, die gehouden wordt in Equatoriaal Guinee. Zuid-Afrika is in Groep A niet meer te achterhalen door nummer drie Nigeria. De bovenste twee teams in iedere poule plaatsen zich voor het eindtoernooi. Nigeria is momenteel op basis van doelsaldo tweede, Congo heeft net als de tegenstander van Zuid-Afrika zeven punten.

Ajax-trainer Frank de Boer zal hopen dat bondscoach Ephraim Mashaba geen risico's neemt met zijn middenvelder. In Amsterdam had Serero juist een hamstringblessure achter zich gelaten en werd hij de laatste duels als controleur op het middenveld verkozen door De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.