Serero: 'Criminaliteit in Zuid-Afrika moet worden bestreden'

Reacties

Thulani Serero is aangeslagen na de plotselinge dood van Senzo Meyiwa. De middenvelder van Ajax is vol lof over 'een van zijn fijnste teamgenoten' bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika.

Serero: 'Criminaliteit in Zuid-Afrika moet worden bestreden'

'Ik ben erg verdrietig en ken hem al heel lang. Een fantastische gozer, altijd met een lach op zijn gezicht', zegt Serero tegenover RTL. 'Ik kon het gewoon niet geloven toen ik het nieuws hoorde en heb eerst naar verschillende mensen gebeld om uit te zoeken of het echt waar was.'

Serero en Meyiwa speelden samen bij Bafana Bafana. Meyiwa is zondag op 27-jarige leeftijd overleden. De Zuid-Afrikaanse doelman overleed aan de gevolgen van een schietpartij. Op weg naar een ziekenhuis in Johannesburg overleed de sluitpost van Orlando Pirates.

De middenvelder van Ajax weet nog goed toen Meyiwa zich voor het eerst meldde bij de nationale ploeg. 'Toen hij erbij kwam was hij nederig en steunde hij de eerste doelman. Later is hij de nummer één geworden en zelfs aanvoerder. Hij was daar echt trots op en ik denk ook dat hij die rol goed invulde', meent Serero.

Grappenmaker
'Meyiwa was er altijd voor het team, maar was ook de grappenmaker in de kleedkamer', aldus Serero, die als geen ander de gevaren kent in zijn vaderland. 'Er is zo veel criminaliteit in Zuid-Afrika, dat is onvoorstelbaar. Ik ben zelf ook bang als ik op bepaalde plekken rijd. Er moet echt wat aan gedaan worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.