Sensationele remise Bayern München bij Borussia MG

Bayern München kwam in een spektakelstuk niet verder dan een gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach. HSV won van 1899 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt blijft het opvallend goed doen.

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 3-3 Voor Louis van Gaal, de coach die controle hoog in het vaandel heeft staan, moet het duel een verschrikking zijn geweest. Na elf minuten al hadden beide ploegen gescoord. Patrick Hermann gaf met zijn treffer het startsein voor een wedstrijd met een jojo-achtig scoreverloop en opende de score voor BMG: 1-0.

Mario Gomez kopte de bal even later van dichtbij op aangeven van Toni Kroos achter Christofer Heimeroth. Vijf minuten voor rust moest de doelman buigen voor een prachtig doelpunt van Bastian Schweinsteiger, hij scoorde van achter het standbeen en was bediend door ex-SC Heerenveen-speler Daniel Pranjic.

Bayern speelde goed in de eerste helft en was gevaarlijk. Schweinsteiger schoot tegen de paal en had het duel vlak voor rust kunnen beslissen, maar hij miste de strafschop die was toegekend omdat Hamit Altintop was neergelegd.

Opmerkelijk was de wederopstanding van de thuisploeg na rust. In de 56ste minuut verloor Gomez een duel van Roman Neustädter en invaller Igor De Camargo vond Marco Reus: 2-2. Na een uur was het duo opnieuw succesvol, maar nu waren de rollen omgekeerd. Daniel van Buyten kwam te laat en zag De Camargo alleen voor Hans-Jörg Butt scoren.

De thuisploeg, waar Roel Brouwers direct na rust was ingevallen, consolideerde de voorsprong tot de 84ste minuut. Op de rand van buitenspel werd Philipp Lahm aangespeeld en hij werkte de bal hoog in het doel: 3-3. Het was de eindstand.

Hamburger SV-1899 Hoffenheim 2-1 De thuisclub, met Joris Mathijsen in de basis, kwam al na zes minuten op achterstand. Sejad Salihović benutte een makkelijk gegeven strafschop, gekregen omdat Demba Ba was gevloerd. 1899 Hoffenheim verdedigde scherp in Hamburg en loerde zelf op countermogelijkheden.

HSV vond in de eerste helft geen gaten in de afweer, maar in de 46ste minuut was de gelijkmaker daar. Guy Demel zette door op rechts en vond Mladen Petric bij de tweede paal. De Kroaat legde de bal terug en verdediger Heiko Westermann kon van dichtbij afronden: 1-1.

Zeven minuten voor tijd greep HSV de verdiende zege. Petric werd na een prachtige aanval bediend door Zé Roberto en kopte de winnende treffer binnen. HSV houdt uitzicht op de subtop.

SC Freiburg-FSV Mainz 05 1-0 Het dit seizoen verrassend sterke Mainz was de betere ploeg in Zuid-Duitsland, maar Robin Dutt, de coach van SC Freiburg, koos na de 4-2 nederlaag tegen Bayern München voor een aantal mutaties in defensief opzicht. Hij liet zijn team behoudend spelen en Mainz zocht tevergeefs naar openingen.

Na een weinig opwindende eerste helft ging de nummer twee over tot opportunistischer spel, maar het was SC Freiburg dat tevreden van het veld stapte. Papiss Cissé besliste het duel na 64 minuten uit een strafschop. Ondanks het verlies blijft Mainz op de tweede plaats staan. SC Freiburg draait mee in de middenmoot.

Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 3-1 Theofanis Gekas was de gevierde man voor de nummer vijf. Na 26 minuten tekende de Griek vanaf de rand van het strafschopgebied voor 1-0 en tien minuten na rust bracht hij de thuisploeg uit een strafschop op 3-0. Pirmin Schwegler was tegen het einde van de eerste helft eveneens trefzeker voor Eintracht Frankfurt.

Halverwege de tweede helft kon de Iraniër Ashkan Dejagah van vijf meter iets aan de score doen voor Wolfsburg: 3-1. Frankfurt blijft door de zege een klassering in de subtop houden, terwijl Wolfsburg een positie onderin de middenmoot bezet.

1. FC Nürnberg-1. FC Köln 3-1Nürnberg heeft in eigen huis tegen 1. FC Köln uitstekende zaken gedaan. Door de 3-1 overwinning houdt de thuisploeg de aansluiting met de subtop, terwijl de bezoekers de onderste regionen maar niet kunnen verlaten.

Jens Hegeler zette na slechts elf minuten Nürnberg op voorsprong. Lang kon er echter niet genoten worden van de marge. Vijf minuten later liet Pedro Geromel al de gelijkmaker aantekenen.

Nog voor rust kwam Nürnberg opnieuw op voorsprong. Ilkay Gündogan was de maker van de belangrijke treffer. In de slotminuut bepaalde Julian Schieber de eindstand op 3-1. Foto: VI Images