Sensationele goals in Duitsland, Rekiki verovert Rusland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sensationele goals in Duitsland, Rekiki verovert Rusland

• Het is dit weekend genieten geblazen in Duitsland, want daar werden een paar heel opmerkelijke doelpunten gemaakt. Christoph Hemlein, die vorig seizoen nog voor NEC speelde, scoorde namens Arminia Bielefeld bijvoorbeeld van eigen helft tijdens het duel met Rot-Weiss Erfurt (4-0 zege).

• Maar Christopher Pfeiffer scoorde nog van veel grotere afstand. Maar helaas voor de doelman van FC Schweinfurt staat zijn doelpunt tegen 1860 München II niet in zijn geheel op YouTube, aangezien de cameraman zich aanvankelijk meer bezighoudt met de supporters achter het doel.

• Pfeiffer was niet de enige keeper die doel trof dit weekend in Duitsland, want vrijdagavond scoorde Fabio Coltorti namens Red Bull Leipzig. De verdediging van SV Darmstadt 98 laat hem overigens wel erg vrij tijdens de hoekschop. Door de treffer blijft RB Leipzig in de race voor promotie naar de Bundesliga.

'Ik zou willen dat een manager in 25 jaar tijd 45 prijzen gaat pakken. Niets zou me blijer maken.'
• De druk op Louis van Gaal wordt opgevoerd door Sir Alex Ferguson, die hoopt dat zijn prestaties als manager van Manchester United worden geëvenaard. De kans is echter klein dat Van Gaal 27 jaar aanblijft bij United...

'Ik had nooit verwacht dat het zo populair zou worden. Ik zag het zelfs voorbijkomen op de Russische tv.'
• Aan het woord is Karim Rekik (foto boven), die wat heeft losgemaakt met zijn gezang tijdens de huldiging van PSV. 'Karim Rekik, Karim Rekiki, Karim Rekiki' is een hit. 'Het is wel iets dat blijft hangen, zelfs in de kleedkamer werd het de afgelopen dagen soms gezongen', aldus de van Manchester City gehuurde verdediger. (Metro)

• AC Milan maakt een dramatisch seizoen door en verloor zaterdag met 2-1 bij Udinese. Bij het verlaten van de spelersbus in Milaan zou trainer Filippo Inzaghi zijn selectie hebben toegesnauwd dat niemand het waard was om het shirt van Milan te dragen. De reactie van de spelers mocht er overigens zijn, want een van hen zou hebben gereageerd dat Inzaghi het niet waard is om trainer te zijn van de club. (Corriere della Sera)

Het is bekend dat Notts County-manager Ricardo Moniz aanhanger is van de Wiel Coerver-methode en straatvoetbal. Notss County won zaterdag met 2-1 van Doncaster Rovers, maar Moniz had nog wel wat aan te merken op zijn spelers. ‘Dean Furman en Harry Forrester stonden veel te vaak vrij. We moeten ons beter organiseren. Je moet het net zo doen als op de straat: Ik pak hem en jij dekt hem.’ (Sky Sports)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.