Sensationele goal Mauri brengt Lazio belangrijke punten

Lazio heeft op eigen veld concurrent Napoli teruggewezen (3-1). Een schitterende treffer van Stefano Mauri bracht de Romeinen de belangrijke overwinning.

Lazio nam in de tweede helft afstand van Napoli, dat zich voor rust knap herstelde van een blunder van keeper Morgan De Sanctis. De goalie liet in de negende minuut een schot van Antonio Candreva onder zijn lichaam door glippen.

Na een fraaie assist met de hak van Ezequiel Lavezzi tekende Goran Pandev tien minuten voor rust voor de gelijkmaker voor Napoli. De treffer van de Macedoniër had meer waarde aangezien hij vorig jaar na een conflict bij Lazio vertrok.

Maar uiteindelijk lachten de Romeinen het laatst en dan in het bijzonder Stefano Mauri. De aanvoerder bracht met een schitterende omhaal Lazio na ruim een uur weer aan de leiding. Met een benutte strafschop nam Christian Ledesma in de 81ste minuut de laatste zorgen weg voor de thuisploeg, die door de overwinning de derde plaats in de Serie A steviger in handen kreeg. Napoli moet genoegen nemen met de vijfde plaats. Foto: VI Images