Sensatie Leicester weer reëler door verpest debuut Benítez

Reacties

Leicester City is weer een stap dichter bij een sensationele titel in de Premier League. De ploeg van manager Claudio Ranieri vocht zich maandagavond door een trefzekere omhaal van Shinji Okazaki voorbij Newcastle United en verpestte daarmee het debuut van Rafa Benítez als coach van The Magpies: 1-0.

Sensatie Leicester weer reëler door verpest debuut Benítez

Heel Engeland leeft inmiddels mee met de verrassende koploper. Het treffen met het in flinke degradatienood verkerende Newcastle was het eerste duel van de negen die nog op het menu stonden voor Leicester. Bij Newcastle zat Benítez voor het eerst als opvolger van de ontslagen Steve McClaren in de dug-out.

Aan de Spaanse ex-coach van onder meer Real Madrid, Chelsea en Liverpool de taak om degradatie voor de roemruchte Engelse club af te wenden. De Spanjaard deed een poging daartoe door behalve Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum ook Vurnon Anita aan de aftrap te laten verschijnen. In de beginfase maakte Newcastle, waar de entree van spits Aleksandar Mitrovic de enige andere wijziging in de basiself was, ook aanspraak op een treffer.

Maar naarmate de eerste helft vorderde, werd Leicester sterker. Halverwege het eerste bedrijf leidde dat tot de 1-0. De manier waarop de Japanse aanvaller doel trof, stond symbool voor het seizoen Leicester: schitterend. Na terugkoppen van Jamie Vardy rondde Okazaki (foto boven) immers af met een even doeltreffende als fraaie omhaal.

Rafa Benítez begon aan zijn klus met een nederlaag.
Rafa Benítez begon aan zijn klus met een nederlaag.

In de tweede helft werd Newcastle, met Siem de Jong vanaf de 71ste minuut als invaller binnen de lijnen, wel sterker en Leicester wankelde zo nu en dan. Een gelijkmaker zat er ondanks een offensief en penaltyclaims evenwel niet in voor de werkgever van de nog altijd geblesseerde doelman Tim Krul.

Omdat het eerste duel onder Benítez resulteerde in de vierde nederlaag op rij, is Newcastle nog altijd negentiende. Norwich heeft met een duel meer een punt meer en rivaal Sunderland, dat op de veilige zeventiende stek staat en zondag de tegenstander is, heeft ook een punt meer.

Voorsprong
Hoe anders is de stemming bij Leicester City. Hoewel het de laatste weken moeizamer gaat, behaalde de ploeg van revelaties Vardy en Riyad Mahrez uit de laatste vier competitieduels ondanks alle titelstress tien punten. Daardoor is de voorsprong op nummer twee Tottenham Hotspur vijf punten. Arsenal en Manchester City hebben weliswaar nog een duel tegoed, maar staan al op respectievelijk elf en twaalf punten achterstand. Als de ploeg van Ranieri in de laatste acht duels goede resultaten blijft boeken, zou de titeldroom dus zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Resterend programma topvier Premier League
Ronde Leicester (63) Spurs (58) Arsenal (52) Man City (51)
31 C Palace (u) Bournemouth (t) Everton (u) Man Utd (t)
32 Southampton (t) Liverpool (u) Watford (t) Bournemouth (u)
33 Sunderland (u) Man Utd (t) West Ham (u) West Brom (t)
34 West Ham (t) Stoke (u) C Palace (t) Chelsea (u)
35 Swansea (t) West Brom (t) Sunderland (u) Stoke (t)
36 Man Utd (u) Chelsea (u) Norwich (t) Southampton (u)
37 Everton (t) Southampton (t) Man City (u) Arsenal (t)
38 Chelsea (u) Newcastle (u) Aston Villa (t) Swansea (u)
Inhaal West Brom (t) Newcastle (u)
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.