Sensatie Leicester uit FA Cup gekegeld door Tottenham

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Leicester City uitgeschakeld in de derde ronde van het toernooi om de FA Cup. Waar de ploegen op 10 januari nog met 2-2 gelijkspeelden door een late goal van Harry Kane, groeide tijdens de replay Heung-Min Son uit tot de gevierde man: 0-2.

Sensatie Leicester uit FA Cup gekegeld door Tottenham

Na veertig minuten opende de Zuid-Koreaan op schitterende wijze de score. Hij haalde verwoestend uit (foto) en de bal sloeg als een granaat in de bovenhoek. De Deense goalie Kasper Schmeichel kon de trefzekere inzet in de korte hoek ook niet meer uit zijn goal houden.

Na ruim een uur was Son ook de aangever bij de 0-2. Met een soepel steekballetje stuurde hij Nacer Chadli (voormalig speler AGOVV Apeldoorn en FC Twente) op het doel af. De Belg rondde koeltjes af: 0-2.

Chadli was bij de bezoekers net als doelman Michel Vorm en voormalig Ajacied Christian Eriksen in de basis gestart. De Deen was als dirigent van Spurs  een van de uitblinkers, terwijl Vorm zich bij een 1-0 stand onderscheidde door een inzet van Demarai Gray te keren. Invaller Harry Kane – die in het eerste duel in de 89ste minuut nog de 2-2 had gemaakt uit een strafschop – kreeg in de slotfase genoeg kansen om de scoren uit te breiden, maar slaagde er niet in het Tottenham-feestje te vergroten. De zege kwam echter niet in gevaar. Daardoor is Tottenham op 30 januari in de vierde ronde in een uitduel de tegenstander van Colchester United uit de League One.  

Leicester City, dat drie dagen na het eerste duel uit de derde ronde in de Premier League wél met 1-0 won van Tottenham, kan zich zodoende op de competitie richten. Daarin heeft de ploeg van manager Claudio Ranieri nu net zo veel punten als koploper Arsenal (44) en behoort plaatsing voor Europees voetbal serieus tot de opties. Overigens begonnen sterspelers Jamie Vardy en Riyad Mahrez bij Leicester op de bank vanavond en mocht alleen Vardy, bij een 0-2 achterstand, nog zijn opwachting maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.