Sensatie Kane wacht slopende voetbalmarathon

Reacties

Vakantie zit er de komende twee zomers niet in voor Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur heeft zich bereid verklaard dit jaar deel te nemen aan het EK Onder-21.

Sensatie Kane wacht slopende voetbalmarathon

Dat is een opmerkelijke geste van Kane, die zich door zijn uitstekende vorm in de Premier League inmiddels heeft opgewerkt tot volwaardig Engels A-international. 'Maar hij wil meedoen met het EK Onder-21', weet bondscoach Roy Hodgson, die Kane vorige week liet debuteren in de Engelse hoofdmacht. 'Hij wil de klus waaraan hij in de kwalificatiereeks is begonnen afmaken.' Bij zijn eerste duel in de nationale ploeg, op Wembley tegen Litouwen (4-0), was Kane direct trefzeker.

Dat hij langzaam maar zeker een speler van naam en faam aan het worden is, betekent niet dat Kane zich te groot voelt voor het jeugd-EK. Keerzijde van die betrokkenheid is het feit dat de 21-jarige spits deze zomer geen vakantie kan vieren, aangezien het toernooi van 17 tot en met 30 juni plaatsvindt in Tsjechië en direct erna de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Tottenham weer losbarst.

Burn-out
Een jaar later wacht Kane opnieuw een slopend ritme, want het ligt in de lijn der verwachting dat hij in de zomer van 2016 wordt opgeroepen voor het EK. Twee jaar op rij geen vakantie dus. 'Maar ik ben niet bang dat hij een burn-out krijgt', vervolgt Hodgson. 'Als je international bent, moet je accepteren dat er 's zomers vaak toernooien worden gespeeld. Dat hoort er gewoon bij.'

Kane is dit seizoen de grote verrassing in de Premier League. De aanvaller was in 26 competitieduels liefst negentien keer trefzeker. In januari én februari werd hij verkozen tot Speler van de Maand. Voor maart is hij opnieuw genomineerd voor die eretitel; het gebeurde nooit eerder dat een speler in de Premier League drie keer op rij tot beste van de maand werd verkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.