Sensatie in FA Cup: City en Chelsea blameren zich

Spectaculaire ontwikkelingen in het FA Cup-toernooi. Middlesbrough schakelde Manchester City uit: 0-2, terwijl Chelsea er eveneens uit ligt, nadat het een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen derdeklasser Bradford City: 2-4.

Manchester City - Middlesbrough 0-2
Manchester City is uitgeschakeld in de strijd om de FA Cup. De topclub sneuvelde in de vierde ronde in een thuiswedstrijd tegen Middlesbrough.

De ploeg van manager Aitor Karanka, die assistent van José Mourinho was bij Real Madrid, hield voor rust knap stand en werd na de hervatting steeds dreigender. Dat leverde in de 53ste minuut de openingstreffer op van Chelsea-huurling Patrick Bamford (foto boven), na zwak ingrijpen van Fernando.

Middlesbrough kreeg vervolgens zelfs kansen op meer. Lee Tomlin raakte na een briljante actie, die deed denken aan het memorabele doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Newcastle United, de paal. In de 89ste minuut leek City toch nog aan uitschakeling te kunnen ontsnappen, maar een schot van Frank Lampard belandde via de binnenkant van de paal niet in het doel van Middlesbrough. In de extra tijd maakte Kike met de 0-2 aan alle spanning een einde.

Chelsea - Bradford City 2-4
Bradford City heeft een spectaculaire overwinning geboekt op Chelsea. De club die uitkomt op het derde niveau in Engeland boog op Stamford Bridge een achterstand om in een zege.

Veertig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea, dat op een 2-0 voorsprong kwam dankzij doelpunten van Gary Cahill en Ramires. Toen Jon Stead vlak voor rust namens Bradford de marge verkleinde, konden nog weinigen vermoeden dat een gigantische stunt in de lucht hing.

Toch ging het in de slotfase helemaal mis voor Chelsea. Een kwartier voor tijd zorgde Filipe Morais tegen zijn oude werkgever voor de gelijkmaker en vervolgens stortte de koploper van de Premier League volledig in. Acht minuten voor tijd zorgde Andrew Halliday voor de 3-2 voorsprong van Bradford en in de extra tijd bepaalde Mark Yeates de eindstand op 4-2 in het voordeel van de bezoekers, waardoor de ploeg van manager José Mourinho is uitgeschakeld.