Senegalees Diallo op schot in de MLS

Op de dag dat zijn vaderland geschiedenis schreef op het WK in Japan en Zuid-Korea, bewees de Senegalees Mamadou Diallo zijn waarde voor zijn Amerikaanse werkgever NY/NJ MetroStars. De spits scoorde liefst vier keer in het MLS-duel met Los Angeles Galaxy en had zodoende een doorslaggevend aandeel in de 5-0 thuiszege.

Diallo was de maker van de eerste drie treffers van de MetroStars en zorgde in de blessuretijd tevens voor het slotakkoord. Tussendoor maakte Brad Davis het vierde doelpunt namens de bezoekers.

Voor Diallo was het de eerste MLS-wedstrijd waarin hij vier doelpunten maakte. De Senegalees had in zijn driejarige MLS-loopbaan wel al drie keer eerder een hattrick geproduceerd. Diallo, die ooit namens het Noorse Lillestrøm SK FC Twente uit het UEFA Cup-toernooi stootte, voerde zijn totaal in de MLS op naar 41 doelpunten.

New England Revolution-aanvaller Taylor Twellman trof tegen Colorado Rapids opnieuw doel en voerde zijn competitietotaal op naar tien treffers. De jonge spits, die bezig is aan zijn eerste seizoen in de MLS, moet de eerste plaats op de topscorerslijst tijdelijk delen met Carlos Ruiz (LA Galaxy) en Jason Kreis (Dallas Burn).

Spelers met de meeste doelpunten in één MLS-duel

Speler    Club   Aantal
Clint Mathis    NY/NJ MetroStars   5
Mamadou Diallo (Sen)    NY/NJ MetroStars   4
Raul Diaz Arce (ElS)    DC United   4
Raul Diaz Arce (ElS)    DC United   4
Diego Serna (Col)    Miami Fusion   4

Bekijk hier al onze video's