Semedo krijgt na vijf maanden in gevangenis tweede kans in La Liga

Rubén Semedo kan zich weer op voetbal gaan richten. De Portugese verdediger werd eerder deze week op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij vijf maanden had gezeten, en is voor komend seizoen door Villarreal verhuurd aan promovendus Huesca.

Semedo krijgt na vijf maanden in gevangenis tweede kans in La Liga

Semedo (24) verdween in februari achter de tralies, vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een gewapende overval. De verdediger zou samen met twee anderen in een huis zijn binnengedrongen en een man hebben vastgebonden en geslagen met honkbalknuppels. Semedo zou zelfs een pistool op het hoofd van de persoon in kwestie hebben gedrukt en hebben gedreigd dat hij een vinger van hem zou afsnijden.

In de afwachting van een proces zat Semedo in de afgelopen maanden in de gevangenis. Na het betalen van 30.000 euro mocht hij zijn cel eerder deze week op borgtocht verlaten. Semedo moet zich nog wel wekelijks blijven melden bij justitie en mag Spanje niet verlaten. Bovendien mag hij niet in een straal van 300 meter van het slachtoffer komen.

Voor Huesca, dat komend seizoen debuteert in La Liga, zijn de forse beschuldigingen geen reden om Semedo geen nieuwe kans te geven. De Portugees zal voor één seizoen gehuurd worden van Villarreal. Deze club nam Semedo in de zomer van 2017 voor veertien miljoen euro over van Sporting Lissabon, maar door blessureleed kwam hij tot slechts vier competitiewedstrijden voor Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen