Selectie AZ vrijwel compleet, Ajax niet

Voor de topper Ajax-AZ kampen de Amsterdammers met defensieve problemen. AZ-coach Louis van Gaal kan daarentegen nagenoeg over een fitte selectie beschikken.

Selectie AZ vrijwel compleet, Ajax niet

Urby Emanuelson, Zdenek Grygera en Steven Pienaar ontbreken bij Ajax door blessures, Juanfran is geschorst. De inzetbaarheid van Hatem Trabelsi en Wesley Sneijder is twijfelachtig. John Heitinga is zondag wel weer inzetbaar.

Trabelsi kampt met een kneuzing aan zijn knie, terwijl Sneijder net hersteld is van een hamstringblessure. Trainer Danny Blind weet nog niet of hij Sneijder in zijn selectie op zal nemen. 'Heeft het zin om Wesley op de bank te zetten als hij alleen de laatste twintig minuten kan spelen?', schetste hij het vraagstuk waarmee hij worstelde.

Van Gaal kampt bij AZ met beduidend minder problemen. Alleen Rogier Molhoek is zeker niet van de partij, terwijl achter de naam van Barry Opdam een vraagteken staat.

De lichtgeblesseerden Shota Arveladze, Kew Jaliens en Denny Landzaat keerden allen terug op het trainingsveld en kunnen zondag aan de aftrap verschijnen.

Bekijk hier al onze video's