Select gezelschap Oranje-topschutters lonkt voor Sneijder

Reacties

Wesley Sneijder kan dinsdagavond tegen Tsjechië de negende Oranje-international worden die de grens van dertig doelpunten slecht. Als aanvoerder van het Nederlands elftal schroefde de 31-jarige spelmaker zijn productie zaterdag in het EK-kwalificatieduel op bezoek bij Kazachstan (1-2) op naar 29 treffers.

Select gezelschap Oranje-topschutters lonkt voor Sneijder

Sneijder maakte in Astana kort na rust het tweede Nederlandse doelpunt van de avond door met links hard binnen te schieten. Door die treffer was niet alleen de zege van Oranje veiliggesteld, maar nam de middenvelder van Galatasaray ook afstand van Bep Bakhuys en Arjen Robben. De twee aanvallers hebben 28 goals achter hun naam staan.

Mocht Sneijder dinsdag in De Arena opnieuw scoren, dan zou hij na Robin van Persie (49), Klaas-Jan Huntelaar (41), Patrick Kluivert (40), Dennnis Bergkamp (37), Faas Wilkes (35), Ruud van Nistelrooy (35), Abe Lenstra (33) en Johan Cruijff (33) de negende speler worden die minimaal dertig treffers heeft gemaakt voor Nederland.

Opmerkelijk is dat van al die spelers alleen Bergkamp en Van Persie vaker scoorden op eindtoernooien. Sneijder maakte er op EK's en WK's net als Kluivert en Johnny Rep acht voor Oranje, Bergkamp is met tien doelpunten topscorer aller tijden op EK- en WK-eindrondes, op één doelpunt gevolgd door Van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.