Seizoensslot mogelijk aan Schaars voorbij door knieklachten

Reacties

Het is zeer de vraag of PSV dit seizoen nog kan beschikken over Stijn Schaars. De dertigjarige middenvelder ontbreekt woensdag nog op het trainingsveld op De Herdgang door een knieblessure. Memphis Depay, Tim Matavz en Ji-Sung Park meldden zich wel weer.

Seizoensslot mogelijk aan Schaars voorbij door knieklachten

Schaars ontbrak eerder deze maand ook al in de belangrijke wedstrijden tegen SC Heerenveen en Feyenoord, die beide in een nederlaag eindigden. Ook komend weekend zal de Oranje-middenvelder in de uitwedstrijd tegen bekerwinnaar PEC Zwolle niet in actie komen. Of het thuisduel met NAC Breda wel haalbaar is, moet nog blijken.

Mocht Schaars de laatste twee speelronden niet meer in actie komen, dan komt mogelijk ook zijn voorbereiding op het WK in gevaar. De 23-voudige international zat de laatste maanden steevast bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Het feit dat PSV mogelijk nog play-offs moet spelen kan ook de WK-plannen van de rest van de selectie nog beïnvloeden, omdat die duels om Europees voetbal overlappen met het trainingskamp dat Van Gaal vanaf 7 mei belegt in Hoenderloo. De finale van de play-offs is pas op zondag 18 mei.

Lappenmand
Waar Schaars nog altijd in de lappenmand zit, geldt dat niet voor Depay, Matavz en Park. Het trio is op de weg terug van uiteenlopende blessures en trainde woensdag gewoon mee. Depay had last van een hamstring, Matavz kampte met naweeën van zijn knieoperatie, terwijl Park op structurele basis last heeft van knieklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.