Seizoensrevelatie Cambuur bijna zeker van handhaving

Reacties

SC Cambuur heeft een enorme stap richting directe handhaving in de Eredivisie gezet met een cruciale zege op RKC Waalwijk: 3-2. De overwinning kreeg nog meer cachet omdat de kampioen van het voorbije Jupiler League-seizoen nu het linkerrijtje binnenkomt en óók nog een clubrecord neerzette.

Seizoensrevelatie Cambuur bijna zeker van handhaving

De ploeg van trainer Dwight Lodeweges kwam na ruim een kwartier op voorsprong. Na een schotje van Marcel Ritzmaier en een grote kans voor Elvis Manu was het Bob Schepers, de vervanger van de geschorste Jody Lukoki, die de score opende. Hij kreeg de bal mee van aanspeelpunt Martijn Barto en schoot vanaf twintig meter raak. Doelman Arjan van Dijk, die was verkozen boven Jan Seda, zag er niet lekker uit bij de goal van Schepers.

Waar het publiek in Leeuwarden al over Europees voetbal zong, stond het sneller dan verwacht weer gelijk. Dat had Cambuur aan doelman Leonard Nienhuis te danken. De dit seizoen normaliter betrouwbare sluitpost probeerde Damiano Schet uit te kappen, maar faalde hopeloos. Na die blunder was het voor de RKC-aanvaller een koud kunstje de score te openen.

Door de nederlaag is Erwin Koeman met RKC Waalwijk nog niet uit de degradatiezorgen.
Door de nederlaag is Erwin Koeman met RKC Waalwijk nog niet uit de degradatiezorgen.

Cambuur kwam nog voor rust op 2-1. Eerst kwamen de Friezen goed weg toen een vrije trap van Sander Duits, die door een gele kaart het cruciale bezoek van volgende week aan Roda JC zal missen, via de handen van Nienhuis en de paal uit het doel bleef. Vervolgens bekroonde Barto zijn goede wedstrijd door na een scrimmage in het Waalwijkse zestienmetergebied de bal op te pikken en goed door te gaan. Hij prikte na zijn knappe aanname de 2-1 binnen (foto geheel boven).

Na rust toonde RKC nog maar eens over veerkracht te beschikken. Eerst kon Martijn van der Laan een kopbal van Braber nog van de doellijn koppen, maar kort daarna kon Braber wel juichen. Zijn goede voorbereidende werk werd verzilverd door Jean David Beauguel, die de gelijkmaker in vogelvrije positie binnen kon schuiven.

Ondanks grote kansen aan beide kanten werd Feyenoord-huurling Manu de gevierde man. De bal viel nota bene via twee RKC-verdedigers voor zijn voeten, waardoor hij de winnende goal kon maken.

Door de zege is Cambuur zeker voor een dag de nummer negen van de Eredivisie. Het verschil met RKC, dat zestiende is, bedraagt zeven punten met nog zes duels te gaan waardoor handhaving zonder nacompetitie de Friezen bijna niet meer kan ontgaan. Sterker nog, play-offs om Europa League-voetbal zijn dichterbij.

Omdat Cambuur bovendien voor de zesde keer op rij zonder nederlaag bleef, werd ook nog eens een clubrecord neergezet. RKC is ondertussen al vijf wedstrijden zonder overwinning en in 2014 nog zonder uitzege, waardoor de degradatiestress in Waalwijk nog altijd volop aanwezig is bij de ploeg van trainer Erwin Koeman.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.